Yrittäjyys ja start-up kulttuuri

Julkaistu:

Yrittäjyys ja start-up kulttuuri ovat minulle tärkeitä. Opiskelin yrittäjyyttä jo 80-luvulla, jolloin se ei todellakaan ollut kuuminta hottia vaan luennoitsija aloitti kurssin toteamalla, että vastoin yleistä luuloa yrittäjyys ei ole täysin rikollista toimintaa. (Tuohon aikaan erityisesti vasemmisto suhtautui yrittäjyyteen ja yrittäjiin erittäin vihamielisesti ja syyllistäen.)

Urani alkupään yritykseni Espoo Enterprises Oy auttoi keksijöitä ja pienyrityksiä löytämään itselleen ensimmäisiä asiakkaitaan. Vei läpi noin 200 kaupallistamishanketta, joissa etsin tekniikan, muotoilun ja sisällöntuotannon alojen tuotteille uusia asiakkaita ja markkinoita.

Vuonna 2012 totesimme isäni Veikko Jääskeläisen kanssa, että nyt voisi olla kypsä perustaa Suomeen ensimmäinen yksityinen kauppakorkeakoulu. (Veikko on Helsingin kauppakorkeakoulun eli nykyisen Aalto kauppakorkeakoulun entinen rehtori.) Perustimme HELBUS Helsinki School of Businessin, jossa voi suorittaa englantilaisen yliopiston University of Northamptonin kauppatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinnot. Yksityiselle kauppakorkeakoululle osoittautui olevan tilausta ja kasvamme nyt yhdeksättä vuotta peräkkäin.

Lisää julkaisuja

5.1.2021

Espoo vaihteeksi ensin!

Espoo elättää muita kuntia saamatta tästä itselleen vastinetta.

15.12.2020

Espooseen yksi pururata!

Tiesitkö, että Espoossa ei ole yhtäkään pururataa?