Espoo vaihteeksi ensin!

Julkaistu:

Syystä tai toisesta Espoo on saanut valtakunnan politiikassa viime aikoina hiukan takkiinsa. 

Espoo elättää muita kuntia saamatta tästä itselleen vastinetta. Maksamme vuosittain verotulojen tasausta noin 200 miljoonaa euroa valtiolle, joka poliittisella päätöksellä jakaa nämä rahat muiden kuntien käyttömenoihin.

Kuitenkin olemme sitten vasta kakkostasolla palveluja jaettaessa. Esimerkiksi HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen piti valtakunnallista koronarokotteiden jakotapaa jopa epäeettisenä: ”Osalla alueista koronaa on paljon, osalla alueista vähän. Ja kaikki saavat yhtä paljon rokotteita väestömäärään suhteutettuna. Aluepolitiikka jyräsi terveyspolitiikan.”

Tiedän hyvin, että näitä asioita ei päätetä Espoon kaupunginvaltuustossa, mutta jos me espoolaiset emme pidä ääntä asiasta, ei kukaan muukaan tee sitä puolestamme.

Lisää julkaisuja

15.12.2020

Yrittäjyys ja start-up kulttuuri

Yrittäjyys ja start-up kulttuuri ovat minulle tärkeitä.

15.12.2020

Espooseen yksi pururata!

Tiesitkö, että Espoossa ei ole yhtäkään pururataa?